Saç Modelleri

2016 yılının en trend saç renkleri – 2016 saç renkleri

tarafından tarihinde yayınlandı.

2016 sezonunun en trend saç renkleri olarak geçen senede  trend olma konusunda yükselişte olan bal köpüğü, daha çok koyu tenler için tercih edilebilecek karamel, çikolata kahve renkler, kumral ve açık tenli hanımlar için ise küllü kumral, bakır kızıl ve mavi siyah saç renkleri yer alıyor. Saç konusuna önem veren ve saç modası hakkında birşeyler kaçırmak istemeyen bayanlar için 2016 sezonunun en gözde renklerinden ve nasıl kullanmanız gerektiğinden bahsedeceğim.

Saç modası ve saç modelleri her şey gibi her sene değişikliğe uğrar. iki sene önce trend olan bir renk, 2 sene sonra yine trend olabilir. Moda seneler içinde kendini sürekli tekrarlayan bir yapıya sahiptir. Kıyafet konusunda olsun, saç konusunda olsun seneler içinde ufak degişikliklerle tekrar tekrar gündeme getirilerek trend yakalanmaya çalışılmıştır. Stiline ve görünüşüne önem veren kadınlarımızın en çok sorduğu soru ise bu yılın saç modeli ve saç rengi trendi nedir? Ne giymeliyim, saçımı ne renk yapmalıyım, ne tarz bir saç kullanmalıyım gibi sorular kadınlarımınızın kafasında dönmeye başlar. Bu konuda size biraz yardımcı olabilecek önerilere başlıyorum!

Bal Köpüğü Saç Rengi
Bal köpüğü saç rengi hatırlayacağımız gibi geçen senede trend olma yolunda iddaalı bir saç rengiydi. Sanırım bu saç rengini bu sene daha çok göreceğiz. Bal rengi saç, saçın genelinde kullanılsada ağırlıklı olarak kadınlar bu rengi balyaj olarak kullanmayı tercih ediyor. Bal rengi saç her yaşta kadınlarımızın kullanabileceği bir saç rengidir. Sarı saçtan vazgeçemeyenlerin tercihleri arasında en popüler olan renklerden biridir. Still sahibi olmak istiyorsanız kısa saçınıza çok güzel ışıltı verecektir.
bal köpüğü saç
bal köpüğü saç rengi
bal saç rengi
bal köpüğü sarı saç rengi

Çikolata kahve Saç Rengi
Bu renkte geçen sene yükselişte olan bir saç rengidir. Genelde bir sene moda olma yolunda giden renkler bir daha ki senenin ana moda renklerini oluşturur. Esmer tenli yada açık tenli olmanız bu rengi kullanmanızı engellemez. Her iki ten renginede gidebilecek olan bu renk, bu sene daha sıcak kahve tonlarında karşımıza çıkacağa benziyor.
çikolata kahve saç rengi
çikolata saç rengi
kahve saç rengi
2016 çikolata saç rengi

Karamel Saç Rengi
Özellikle genç kızların kullanmayı tercih ettikleri saç tonu olarak bu senede karamel renk çok karşımıza çıkacağa benziyor. Karamel tonlar genelde esmer kadınlarımızın tercih ettiği bir renk olsada açık ten renkli kadınlarımızda bu saçı düzgün bir tarz ile buluşturarak kullanabilirler. Koyu karamel renk skalasında parlak bir yapıya sahiptir. Yani saçınızı canlı ve ışıltılı bir görünüme kavuşturur. Ayrıca renk skalasında geniş bir yer kaplar. Koyulu açıklı cok fazla tonu vardır ve değişik saç boyası markalarının arasından birbirinden farklı onlarca karamel saç rengi tonlar bulabilirsiniz.
karamel saç rengi
karamel saç
karamel saç renk örneği

Bakır Kızıl Saç rengi
Daha çok açık tenli bayanlarımız için en uyumlu ve etkileyici saç renkleri arasındadır. Kendini göstermek, ilgiyi seven kadınlarımızın tercih ettiği bu saç rengini televizyonlarda da birçok ünlü bayanın kullandığını görebilirsiniz. Doğal kızıl saçlı insanların sayısı çok az olduğundan olsa gerek, kızıl saç kullanmak farklılığıda temsil eder. Açık renk bir tene sahipseniz çok düşünmeden cesaretinizi toplayarak kızıl tonlarına giriş yapabilirsiniz.
bakır kızıl saç
bakır kızıl saç rengi
bakır kızıl saç renk modeli
bakır kızıl saç renk örneği

Mavi Siyah
Mavi siyah oldukça iddaalı bir renktir. Koyu renk tercih eden bayanların kesinlikle denemesi gereken renkler arasındadır. Özellikle buğday tene sahipseniz düşünmeden yaptırabileceğiniz bir renktir. Mavi siyah saç başlı başına zaten ilgi çeken bir saç modelidir. Hiç makyaj yapmadan bile sizi güzel ve ışıltılı gösterecektir. Siyah mavi tonda en çok dikkat edilmesi gereken nokta bu saçın açık tenler ile hoş görüneceğidir.Eğer koyu tene sahipseniz kesinlikle uzak durun.
mavi siyah saç rengi
mavi siyah saç
Küllü Kumral Saç rengi
Sezonun en çok tercih edilen saç rengi olarak küllü kumralı bu sene çok göreceğe benziyoruz. En trend renk olmasında etkili olan büyük faktörlerin başında, bu rengin her tende güzel durması böylelikle de kullanım alanının geniş olması geliyordur. Açık tenli bayanlar küllü kumral saç rengini kesinlikle makyaj ile desteklemelidir. Orta ve koyu tenli bayanların ise makyajsız da kullanabileceği bir renktir. Bu rengi elde etmesi biraz zordur. Renge ulaşmak biraz sıkıntılı bir süreç olabilir. Biraz sabırlı olmalısınız. İlk aşamada istediginiz tona sahip olamayacağınız için yavaş yavaş istediginiz tona ulaşabilirsiniz. Bu renkde kuaför seçimide önemli bir faktördür. Kesinlikle bildiginiz ve emin olduğunuz yerde saçınızı boyatın ki işlem sonrası mutsuz olmayın.
küllü kumral
küllü kumral saç
küllü kumralsaç rengi

2016 yılının en trend bayan saç renklerini bitirdik. Eğer saç renginizi yakın zamanda değiştirmeyi düşünüyorsanız ve yeni saç renginiz için öneri arıyorsanız, ten renginiz ile uyumlu saç modellerini inceleyebileceğiniz diğer konumuz olan ten rengine göre saç stili isimli yazımızı kesinlikle okuyun


7 Yorum var

    Yorum yapın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir