Diyet

GAPS Diyeti İle Kilo Verirken Bağırsaklarınızı Koruyun

tarafından tarihinde yayınlandı.

Günümüzde farklı isimlerle çeşitli diyetler bulunuyor. Ancak her insan için her diyet faydalı ya da işe yarar olmayabilir. Arama motorunda aratarak herhangi bir diyeti seçmek ve onu uygulamaya çalışmak son derece zararlı. Bu açıdan bir uzmana danışarak karar vermek çok daha doğru olacaktır. Özellikle birtakım rahatsızlıklara sahip olan kişiler için daha özel diyetler yer alıyor. Bunlardan biri de GAPS diyeti. Sindirim sisteminin çok daha sağlıklı olmasını sağlayan bu diyet sağlıklı şekilde kilo vermek isteyenler için harika bir alternatif.

Peki nedir bu Gaps diyeti?

Sızıntılı bağırsak sendromu denilen, ince bağırsak duvarında geçirgenlik ve hasar olarak ortaya çıkan rahatsızlık toksinlerin, ağır metallerin ve sindirilememiş besinlerin kana karışmasına neden oluyor. İşte Gaps diyeti tam bu noktada işe yarıyor. Kimyasalların ve toksinlerin kana karışmasını önlemek için doğru beslenme sunuyor. Gaps diyeti ile birlikte tükettiğiniz besinler bağırsak florasını koruyor ve dolaylı olarak sindirim sisteminizin çok daha iyi şekilde çalışmasını sağlıyor. Bağırsak florasının bakteri dengesini sağlaması ile birlikte bağırsaklarınız düzenli çalışmaya başlıyor.

Gaps diyeti aynı zamanda epilepsi, otizm, şizofreni, hiperaktivite gibi rahatsızlıklar için de oldukça faydalı bir diyet. Bu diyet boyunca bağırsak florasına zarar verebilecek her türlü besinden ve kimyasaldan uzak durmak gerekiyor. Örneğin antibiyotik tüketimi bağırsak florasına zarar veriyor ve faydalı bakterileri de öldürüyor. Bu açıdan bu diyet ile birlikte antibiyotik tüketimini de sonlandırmanız gerekiyor. Aynı şekilde ağrı kesiciler, doğum kontrol hapları, antidepresanlar ve uyku ilaçlarının da tüketimini en aza indirmeniz şart.

Gaps Diyetinde Neler Tüketilir?

Gaps diyeti uygulanırken tüketilmesini gereken en önemli besinler arasında ev yapımı yoğurt, avokado, ev yapımı turşu, kemik suyu, Hindistan cevizi yağı, tatlı patates, yer elması, kırmızı pancar ve balkabağı yer alıyor. Bu diyeti uygularken mümkün olduğunca ev yapımı yemekleri tercih etmenizde fayda var. İçeriğinde herhangi bir kimyasal ya da katkı maddesi bulunmayan besinler tüketerek bu diyeti devam ettirebilirsiniz. Yemeklerinizi Hindistan cevizi yağı ile pişirebilir ve bol bol sebze tüketebilirsiniz.


Yorum yapın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir