Makyaj Teknikleri

2016 Gelin Makyajı Trendleri

tarafından tarihinde yayınlandı.

Kadınlar her haliyle güzeldir. Ancak bazı özel durumlarda daha da güzel olmak ister. Bilindiği üzere her genç kızın hayalidir gelin olmak. Bizde gelin olmak isteyenler için önem taşıyan konulardan birini ele almak istedik. Merak eden okuyucularımız için 2016 gelin makyajı trendlerini araştırdık.

sade gelin makyajı

Gelin olacak adayların en çok dikkat ettiği ve aylar öncesinden araştırmaya başladığı bir konudur gelin makyajı. Çünkü o gün ona aittir ve dikkat çekici olmalıdır. Makyajda aranan en önemli özellik bir bayanı günün yıldızı yapacak olan detaylara özen göstermektir. Burada gelinin yüz hatları ten rengi, yaptıracağı saç şekli ve rengi gibi unsurlar önem taşır. Bunları merak edenler için bizde yüz şekline hangi model gider, hangi tene hangi renk makyaj yakışır şeklinde bir yazı hazırladık. Hazırsanız 2016 gelin makyajı ile ilgili önerilerimize başlıyoruz 🙂

2016 Gelin Makyajı

modern gelin makyajı

Başarılı bir makyaja imza atmanın ilk yolu saç modeline göre makyaj yapılmasıdır. Bu nedenle makyözler ve saç tasarımcısının ortak karar alması gerekir. Geçen senelere bakacak olursak daha koyu renkler hâkimken bu sene açık tonlar ön plana çıkıyor. Gelinlik seçiminizde buna etkili, sade bir gelinlik seçtiyseniz makyajınız daha iddialı olmalıdır. Ten rengine gelecek olursak da eğer esmerseniz ve gelinliği beyaz tercih ettiyseniz cildinizi fondötenle bir ten açmalısınız.

Gri ve pembe renkleri size yakışacaktır. Ruj tercihinizi mürdümden yana kullanmalısınız. Genel olarak ruj seçimini yaparken göz makyajınızı dikkate almalısınız. Gözlere koyu renkle makyaj yapıldıysa dudaklar açık renk olmalıdır.

2016 gelin makyajı

Eğer açık tenliyseniz renginizi bozmadan tozpembe bir makyaj yakışacak ve doğal güzelliğinizi daha da ortaya çıkaracaktır. İddialı bir bakış istiyorsanız eyeliner ile göz kapağınızı daha belirgin hale getirebilirsiniz.

Tabi yüz şeklinizde makyaja yön verecek unsurlardandır. Oval bir yüz şekline sahipseniz şanslısınız. En ideal olandır. Çünkü makyajda genel olarak yapılan yüze ovallik katmak istenmesidir. Lakin ovalliği bozmak istiyorsanız alnınıza gölgelendirme yaptırabilirsiniz. Uzun yüze sahipseniz belirli gölgelendirmeyle yüz ovalleştirip açık tonlarda makyajla güzelliğinize güzellik katabilirsiniz.

Yuvarlak yüz hatları için çene, yanak ve alın bölgesi biraz koyu bir fondötenle gölgelendirip pastel tonlarıyla makyaj tamamlanır. Unutulmamalıdır ki bütün bunların yanı sıra düğün günüden önce bir prova makyaj çalışması yapılmalıdır.

 


Yorum yapın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir