Makyaj Teknikleri

2016 Yılının En Çok Tercih Edilen Gelin Makyajı : Nude Makyaj

tarafından tarihinde yayınlandı.

İlkbaharın akla getirdiği ilk şeylerden biri de düğün mevsiminin gelmiş olmasıdır. Şüphesiz ki her şeyin dört dörtlük olması gelin ve damat için çok önemlidir. Gelin adaylarımızın bugünü kusursuz hayal etmiş ve öyle olacağına inanmış olması da cabası! Ancak detay olarak kabul edilen ve aslında detay olamayacak kadar önemli olan bir konuda gelinin yapacağı makyajdır.

Gelin makyajının, gelinlik ve gelin başı kadar önemli olduğunu kesinlikle unutmamak gerekiyor. Bütün bunlar tamamlandığında her şeyin bütün olarak kusursuz bir şekilde görünüyor olması eminim ki gelinin ve dolaylı yoldan da olsa damadın yüzüne yansıyor olacaktır. Peki gelin makyajı nasıl olmalıdır? 2016 yılının en çok tercih edilen gelin makyajı nedir? Bu soruların hepsini sizin için yanıtladık. İşte sizin için seçtiğimiz öneriler ve nasıl yapacağınız ile ilgili bilmeniz gerekenler!

2016 Yılının En Güzel Gelin Makyajı

2016 nude gelin makyajı

Tabi ki de en mutlu günümüzde güzel olmamız kadar rahat olmamız da tercihimizdir. Sürekli aklımızın makyajımızın ne durumda olduğunda olması yeterince sıkıcı bir durum olacaktır. Bu sebeple, özellikle de havanın sıcaklığından kaynaklı olarak fresh ve nude makyaj tonları yanı taze ve doğal görünen makyaj 2016 sezonunda zirvede (yerini hiç kaybetmiyor ki 🙂 ) . Her makyaj için önemli olan cilt temizliği ve bakımı bu makyaj için de önemlidir. Makyaja başlamadan önce cildimizin temiz olması oldukça önemlidir. Öncelikle yüz temizleme jeli ya da cilt temizlemek için olan sabunlarla cildimizi temizleyelim. Daha sonra yüzümüz için önemli olan bir diğer şey olan nemlendiricimizi sürelim.

sade gelin makyajı

Bu aylarda nemlendirici kadar önemli olan bir diğer şey ise güneş koruyuculardır. Yüzümüzü, güneş kaynaklı oluşabilecek lekeleri iyi bir güneş kremi ile koruyabilmemiz mümkün. Cildimizi koruma altına aldıktan sonra makyajımızı yapmaya başlayabiliriz. Her ne kadar yaz aylarında kullanımı oldukça zor olsa da fondötenlerin cilt lekelerimizi kapatmamız konusunda yardımcımız olduğunu unutmamakta fayda var. Yüz kusurlarımız göze çok batmayacak durumda ise fondöten olarak belli markaların BB kremlerini kullanabiliriz.

doğal gelin makyajı

BB kremler fondötenler kadar yüzümüzü yormaz ama yüzümüzde kapatılmayı bekleyen lekelerimiz varsa fondötenlerin bu durumlar için iyi bir kurtarıcı olduğunu unutmayalım. BB krem ya da fondötenimizi kullanırken dikkat etmemiz gereken bir ayrıntı da BB kremi/fondöteni yüzümüze nasıl uyguladığımızdır. Bunlar için kullanılan süngerler mevcut. Kullanacağımız üründen bir miktar bu süngere sıkarak yüzümüze bastırarak uygulamamız doğru olandır.

doğal gelin makyajı örneği

Bu uygulamayla ürün yüzümüze sabitlenerek kullanımını kolaylaştırır. Yanı birçoğumuzun yaptığı gibi yüzümüze sürterek uygulamak doğru değildir. Bu işlemi de tamamladıktan sonra yüzümüzün parlamasını önlemek amaçlı transparan pudralardan kullanabiliriz. Kirpik şeklimize ve isteğimize göre seçtiğimiz bir rimel ve nude renklerde bir ruj ile makyajımızı bitirebiliriz. Bir ayrıntı daha var ki günümüzde birçoğumuz tarafından yapılmakta olan dudak kalemlerini ruj olarak kullanmak. Bana sorarsanız gayet hoş görünüyor! Denemekte fayda var.

gelin makyajı

Son olarak makyajımızı korumak için hemen hemen her markada bulabileceğimiz makyaj sabitleyici spreyleri kullanarak makyajımızı tamamlayabiliriz. Unutmayın! Tercih ettiğimiz makyaj tonlarının cilt tonumuzla olan uyumu önemlidir.


Yorum yapın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir