Saç Modelleri

2019 saç modelleri

tarafından tarihinde yayınlandı.

2019 saç modelleri

2019 yılı bayanlar için büyük ümitler ile geldi. Farklı saç stilleri, yeni moda stilleri ile göz kamaştırmaya devam ediyor. Saç modelleri ve saç stilleri konusunda bir çok bayana yeni sürprizler yapacak olan 2019 yılında bazı bayanları daha cesur olmaya zorluyor. Sende saç stillerini ve saç örgülerini yakından takip ediyorsan yeni saç stillerine alışman kendin için iyi olur!

Saç Modelleri ve Fikirleri 2019

Saç modelleri 2018 yılında trend oldu. Farklı saç örgüleri modelleri teknik olarak da geçen yıla nazaran baya popüler oldu, bu popülerlik 2019 yılında da devam edecek. Karmaşık saç örgüleri modellerini önemseyen her kadın farklı modelleri deneyebilir. Farklı saç stilleri kargaşa yaratmadan denenebilir ve uygun olan saç örgü modelleri başarıyla uygulanır.

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de bayanlar değişiklik yapmayı severler. Fiziksel görünümde en çok yapılan değişiklik saçlarda olmaktadır. Modelistler her sene bir imaj tasarımı yaparken asla saç tasarımını da ihmal etmezler. Ayrıca uzmanların yapmış olduğu araştırmalara göre kişinin saçlarda yapmış oldukları değişiklikler psikolojik olarak mutlu olmasını da sağlamaktadır. Bu yazımızda 2019 yılı bayan saç model trendlerini inceleyeceğiz. 2019’da yenilikçi trendler olduğu gibi geçmişe özlem duyanların seveceği 80’ler saç modellerinin yeniden moda olduğunu da görmekteyiz. 2019 yılı bu açıdan saç modelleri bakımından dopdolu bir yıl olduğu kadar bu modelleri yaptırmak içinde biraz cesur olmak biraz da gözü karartmak gerekiyor. Bugüne kadar saç modelini değiştirmeyen yada değiştirmekten korkan tüm bayanlara tavsiyemiz 2019 bayan saç modellerinden birini kesinlikle denemeleridir. Şimdi tek tek bu modelleri inceleyelim;

saç orgu modelleri ve yapilisi

Örgü Saç Modeli

Örgü saç modeli 2018 yılında da moda olmaya başlamıştı ama yeniden zirveye oturması 2019 yılı oldu. Çocuk yaşlarda bütün kızların vazgeçilmez modeli olan örgü saçlar şimdi ise özellikle 20’li ve 30’lu yaşlar olmak üzere tüm yaş gruplarında vazgeçilmez duruma gelmiştir. Bunun için bayan saç kuaförleri her yaşa uygun örgü modelleri ile müşterilerinin karşısına çıkmakta ve başta boncuklu olmak üzere birçok modelin uygulamasını yapmaktadırlar. 2019’da esas moda olan örgü saç modeli salaş ve klasik olan örgülerdir. Fakat; özellikle gençler ve henüz 30’lu yaşların başında olanlar boncuklu modeller ile rengarenk modelleri tercih etmektedirler. Eğer siz çok karmaşık örgüleri sevmiyor yada bakımını zor buluyorsanız salaş ve klasik akımına uyabilirsiniz ama hem salaş hem de rengarenk modelleri incelemenizi öneririz.

80ler Saç Modelleri

80’ler Geri Geldi Saç Modeli

Yukarıda da yazdığımız gibi geçmişe özlem duyan birçok modelist salaş akımların da etkisiyle 1980’li yıllarda moda olmuş olan kabarık ve geniş hacimli saçlara geri dönüş yapmış durumda. Bu modeli tercih edenler en çok ince telli saçlara sahip olanlar olduğu gözlemlenmektedir. Bunun bir sebebi de ince telli saçlara krepe uygulamak daha rahat olmasıdır. Fakat, saçlarına krepe uygulayanlara bir tavsiyemiz de krepe sonrası saç bakımlarını çok iyi yapmalarını ve asla ihmal etmemeleridir. Daha sonra saçlar zarar görmesine sebep olabilir. Bu saç modelini daha çok yüzünü daha uzun göstermek isteyen bayanlar tercih etmektedir. Saçınızı eğer atkuyruğu şeklinde toplar ve tepeye krep yapılırsa amaca tam uygun bir kullanım şekli olacaktır.

Islak Görünümlü Saç Modeli

Islak Görünümlü Saç Modeli

Islak görünümlü saçlarda trend olmaya 2018’de başlayan modellerden biri olmasına rağmen esas olarak kendini kabul ettirmesi 2019 yılında oldu. Yapımı oldukça kolay olduğu gibi hafif maskülen olan ve doğal görünen saçlar ile ıslak görünümlü saçlar model trendini benimseyen oldukça geniş bir kitle bulunmaktadır. Bu saç modeli en çok yaz ayları gibi sıcak havalarda tercih edilmekte olup topuz yaparak, maskülen stil yaparak veya örgü ile kullanmakta mümkündür. Islak görünümlü saç modeli birkaç yıldır kullanılmasına rağmen 2018’de modelistlerin tüm saçlara uygulamasıyla trend haline gelip 2019 yılında vazgeçilmezler arasına girdi.

Yandan Ayrılan Saç Modeli

Yandan Ayrılan Saç Modeli

Bu yıl moda olan ve marjinal görünen 2019 saç modellerinden bir tanesi de yandan ayrılan saçlardır. Bu modelin en büyük avantajı saçı daha hacimli göstermesidir. Genel olarak bu modeli ince telli ve seyrek saçlara sahip olan bayanlar tercih etmektedir. Bu model sayesinde saçlar daha hacimli durarak seyreklik tamamen kamufle olduğu gibi duruş itibariyle de tamamen doğal bir görünüme sahip olmasıyla beraber uygun kıyafetle kombin edildiğinde zarif duruşuyla oluşan görünüm saç model sahibesini mutlu etmektedir. Sönük gibi duran saçlardan hem trendi yakalamanın hem de havalı görünüme sahip olmak bu model sayesinde çok kolay.

Kakül Saç Modeli

Kakül Saç Modeli

Yine, yeniden kakül… Yıllar geçer nesiller değişir ama kakül modası asla geçmez. Eğer kuaförüne gidip çok cesur yada havalı modeller istemiyorsan 2019 yılının sadelik yıllarından biri olduğunu düşünüyorsan kakül ve sade modellerden birini tercih etmelisin. Sade ve kakül modelin neden hiç modası geçmediği ve her yeni neslin illa bir dönem yaptırdığı sorusuna modelistler; sade ve kakül modelin kişiyi daha genç ve en önemlisi daha enerjik gösterdiğini savunmaktalar. Sizde daha enerjik ve genç görünmek isteyenlerden biriyseniz kaküllü modeller sizin için en iyisi olacaktır. Kakül saç modeli aynı zamanda birçok saç modeli ile uyumda sağlamaktadır. Özellikle uzun saç modelleri ile kakül ikisi bir arada kullanılarak daha şık ve yoğun bir görünüm kazandırılır.

Vintage Bob Saç Modeli

Vintage Bob Saç Modeli

2019 yılı modelleri geçmiş yıllara özlem duyan modelistlerin oldukça baskın bir yıl olduğunu tekrarlamak gerekir diye düşünüyoruz. Vintage Bob’da geçmiş esintileri taşıyan ve nostalji isteyen modelistlerin elinden çıkma son trendlerden bir tanesi. Vintage Bob, 2019 bayan saç modelleri arasında sokakta göze en çok çarpan modellerin başında geliyor. Kulak hizasının hemen alt kısmında biten kesim, bizlere 1960’ları yaşatıyor. Vintage’ın 1960 klasiği ile bugünün modern çizgilerini bir arada yaşamak isteyenleri Vintage Bob saç modeli memnun edecektir.

Pixie Kesim Saç Modeli

Pixie Kesim Saç Modeli

Cesaret isteyen bir saç modeli istemenize rağmen bu cesareti hak edecek bir saç modeli bulamadıysanız 2019 saç modelleri arasında yer alan Pixie kesim saç modeli tam olarak bu cesareti hak ediyor. Birçok kadın gerçekten böyle bir model kestirmekten çekiniyor. Başlıca sebebi; geleneksel olarak kadın saç modelleri hep uzun olarak alışagelmiş, kısa saç modeli yapıldığında duruş itibariyle erkeksi olması sebebiyle pixie kesim modeller ile bayanlar arasında daima bir mesafe olmuştur. Fakat; iyi yapılmış bir pixie kesim saç modeli bayanları bambaşka bir havaya sokarak, bayana kattığı estetik ve güven duygusu ile dikkatleri üstüne çeker.

Pixie kesim saç modellerinin avantajları da bulunmaktadır. Bunların başında pixie kesim saçların yıkadıktan sonra kuruma süresi oldukça kısadır. Uzun uzun kurumasını beklemek gerekmez. Ayrıca, kolay şekil alabilir; bu sebeple de birçok farklı modeli tekrar tekrar saç kesimi yaptırmak zorunda kalmadan denemek ve kullanmak mümkün olmaktadır. Farklı renk boyalar ile marjinal hale getirilmesi de kolaydır. Pixie kesim saç modeli yaptırmadan önce iyi karar verilmesi gerekir. Bunun sebebi de çok kısa olarak kestirileceği için eski saç  uzunluğuna geri dönmesi zaman alacaktır. Hatta saçınız kestirmeden çok uzun ise aynı uzunluğa ulaşması belki de yıllar alacaktır. Bu açıdan karar vermeden önce iyi düşünmek gerekir. Pixie kesim saç modeli en çok oval yüze sahip olan bayanlara yakıştığı söylenmektedir. Oval yüze ve vücut hattına sahip kadınlar rahatlıkla bu modeli deneyebilirler.

Ekstra Uzun Saç Modeli

Ekstra Uzun Saç Modeli

Ekstra uzun saç modeli de en az pixie kesim saç modeli kadar cesaret isteyen bir modeldir. Kimi bayan masal kahramanı Rapunzel gibi upuzun saçlar istemektedir. 2019 yılında bu akıma kapanan Türk ve yabancı birçok ünlü ismi görmekteyiz. Örnek verebilecek en iyi ünlü Rihanna diyebiliriz. Sportif bir giyim ile beraber özenle yapılmış ekstra uzun saç modeli ile hem şık bir görünüm hem de feminen bir hava verdiğini rahatça söyleyebiliriz. Ekstra uzun saçların en büyük problemdir. Pixie kesim saç modelinin avantajı saçın çabuk kurumasıydı, burada ise tam tersi bir durum söz konusudur. Saçların kuruma süresi uzun olmaktadır. Ayrıca, ekstra uzun saç modelinde saçlar için kullanılan sprey gibi kozmetik ürünlerinin daha sonra detaylı bir bakım ile saçtan arındırılması gerekmektedir. Bu zorluklara rağmen ekstra uzun saç modelinin özellikle oval ile uzun yüz ve fizik hatlarına sahip bayanlar için oldukça uygun bir modeldir. Ekstra uzun saç modelini tüm saç modellerinde olduğu gibi birkaç farklı şekilde kullanılması mümkündür. Bu şekiller;

Uzun Katlı Saç Kesimi

Model vermek açısından avantajlı bir kesimdir. Fakat, düz ve cansız görünen saçlara sahipseniz itici görünebilmektedir. Bu kesimi özellikle ince telli ve az sayıda saçı olanlara önerilir. Çünkü, daha hacimli ve dolgun gösteren bir kesimdir.

Uzun Dalgalı Katlı Saç Kesimi

Eğer dalgalı hatta kıvırcık saçlara sahipseniz bu kesim sizin için daha ideal olacaktır. Saçların dalgasından ötürü şikayetiniz varsa özellikle de saçlarınız kabarma yapıyorsa kat kesiminin çene civarında başlayıp yapmanız daha güzel durmasını sağlayacaktır. Saçınız da kabarma sorunu yaşamıyorsanız klasik bir şekilde kulak hizasından başlayarak yapabilirsiniz.

Kaküllü Uzun Katlı Saç Kesimi

Kaküllü modelde de belirttiğimiz gibi kakül birçok saç modeli ile uyum sağlar. Ekstra uzun saç modelinde geniş alına sahip bayanlar hem kakül bırakarak hem de çene hizasından itibaren katlar yaparak şık bir görünüm sağlamaktadırlar. Ayrıca uzun düz saçlara düz kakül yaparak bir saçta senkronizasyon sağlanır.

Uzun V Kesimi

Neredeyse bele kadar inan saçlarda omuz hizasından itibaren sırt bölgesinde V kesim saçlar görmekteyiz. Gür saçlara sahip bayanların daha çok tercih ettiği bu kesimde saçların kabarma yapmasının önüne geçilmiş olduğu gibi saçlara hareket de kazandırılmış olmaktadır.

Uzun Oval Kesim

Bu kesim birçok modelist tarafından uygulanmış olsa da en az tercih edilen ekstra uzun ve uzun saç model kesimleri arasında yer almaktadır. Saç kesiminde yumuşak ve sade bir hava katıyor olmasına rağmen olduğundan daha fazla kilolu gösteren bir kesimdir. Bunun için bu modeli yapan bayanlar genelde sıfır beden ve basık yüz hatlarına sahip kişiler olduğu görülmektedir.

Doğal Dokular Saç Modeli

Doğal Dokular

Neredeyse bütün saç modelleri ince telli ve düz saçlara sahip olanlara göre olduğu düşünülse de bu modelin en avantajlı olanları kıvırcık ve yoğun saçlara sahip olanlardır. 2019 bayan saç modellerinde afro olarak bilinen kıvırcık görünümler tam anlamıyla trend zirvesi olmuş durumda. Birçok bayan düz saçlarını kıvırcık yapmak ve doğal doku saç modellerini uygulamak için çaba sarf ediyor. Eğer hala kıvırcık saçınızdan memnun olmayıp düzleştirmeye çalışıyorsanız vazgeçin 2019 bayan saç modelinin zirvesinde Doğal Dokular yer alıyor.

Marjinal Kesimler Saç Modeli

Marjinal Kesimler

Bu modellerin sınırı saç sahibi ve modelistin hayal gücü ile sınırlı. Gerçekten cesaret isteyen ve gözü karartmak gerektiren bir modeldir. Bugüne kadar 1960’lardan bu yana marjinallerin yapmış olduklarından çok farklı bir modeldir. Bu modelde saç kesiminizi ense bölümünde bir kısmını kazıtıp kalan saçlardan şekiller yapılır. Saçınızın normal kullanımında hiçbir farklılık olmayacaktır fakat saçlarınızı toplayıp topuz yaptığınız anda ensenizde saçlardan yapılmış doğal bir şekil ortaya çıkacak ve herkes görecektir. Yurtdışında birçok örneğini gördüğümüz bu modelin ülkemizde de yaygınlaştığı görülmektedir. Birçok ünlü isim bu modeli Anadolu motifleri yaparak kullanmaktadır.

Uzun ve Salaş Bob Kesimi

Uzun ve Salaş Bob Kesimi

Kabul gene mi Bob kesim diye itirazlar yükseliyor. Dünyaca ünlü birçok sanatçı bu kesimi oldukça sevdi ve 2019 yılında en popüler saç kesimleri listesinde zirveyi zorlayan kesimlerin başında geliyor. Bunun da en büyük sebebi saçları zahmetsiz bir şekilde hafif dalgalandırıp salaş ama çekici bir görünüme sahip olacaksınız. Bu kesime alışan bayanların en azından 2019 yılında diğer modellere geçmediği de görülmektedir.

Perde Perçemler Saç Modeli

Perde Perçemler

Kısa yoldan saçınıza yeni hava katmak istiyorsanız ilk olarak bu saç modelini deneyebilirsiniz. Saç modellerinden en kestirme ve en etkili olduğu bilinir. 2019 yılında saç modelleri konusunda yerini ayıran perde perçemler, geniş alnı kapatarak yüzü daha dolgun göstermeye yarıyor. En önemli husus ise bakışları belirginleştirerek güzelliğinize farklı açılardan katkı sağlar. Hollywood ünlülerinin de vazgeçilmezi olan perde perçemler için 7 ipucumuz bulunuyor:

Perde Perçemler Saç Modeli 2019

Geniş alnı olan bayanlar

Geniş alnı olan bayanlar için alnı saklamak adına ölçülü görünüm için kâküller en etkili yöntemler arasında yer alıyor. Alnı dar olan bayanlar kâkülleri normal başlangıç yeri değilde biraz geriden başlatırsa daha güzel duracaktır.

Yüz seklinizin önemi

İnsan yüzüne çabucak daha dolgun bir görünüm veren kakullerin her kadına farklı güzellik kattığı deneylerle ispatlanmıştır. Fakat size uygun kâkülü seçmeniz daha önemli. Kare ya da yuvarlak bir yüz şekline sahip olan kadınlar küt stillerin güzel durmayacağı için kemik yapılarına uygun katlı versiyonları denemeleri daha sağlıklı olacaktır.

Geniş alinlar için kahkul saç modelleri

Üçgen şekilli kâkül

Diğer bir ismi ile ters üçgen olarak da bilinir. Çene yapıları dar olan bayanlarda dikkat çeken bir ayrıntıdır. Bu sebepten dolayı bayanlarda önemli bir etkiye sahip olduğu bilinmektedir. Üçgen şekilli kâkül özelliğinden dolayı saç uçlarına bol bol hacim kazandırmamız gerekiyor. Kat kat kesilmesi gerekiyor ek olarak da düz ve kısa saça sahip bayanların uzak durması gereken saç modelidir.

2019 kahkul saç modelleri

Oval – yuvarlak yüze sahip kâkül modeli

Yuvarlak yüze sahip olan kadınlar için en uygun şekilde sahip olan saç modelidir. Siz de yuvarlak yüze sahipseniz kendinizi şanslı insanlar arasında sayabilirsiniz. Kısa ya da uzun kesimde bile saçınız şık duracaktır. Fiziki olarak nasıl gözüküyorsan o kadar güzel durur. Bayanlar kâkülü kirpik ve Kaş arasında bırakacağınız saç modeli size çok farklı bir görünüm verecektir. Deneme yaparak size en uygun yakışan saç modelinizi bu şekilde de bulabilirsiniz.

Kalp yüzlü kadınlar için fikirler

Bu yüz tipine sahip kadınlar : dar bir alına sahiptir ve uzun çenesi ile dikkat çekerler. Bu yüz tipine sahip olanlar için en önemli unsur kaşların altına kadar uzanan kâkülleri tercih etmeleri gerekmektedir. Ortadan ayrılmış saç tipi de kalp yüzlü kadınlar için gayet güzel görünüm vermektedir. Diğer bir deyişle ters üçgen olarak da bilinir. Dünyada kalp yüzlü kadın denildiğinde Resee Witherspoon akıllara gelir.

Uzun yüzlü kadınlar için fikirler

Uzun yüzlü kadınlar için kâhkül kâhkülün olmazsa olmazı olarak bilinen yüz tipi Uzun yüzlü tiplerdir. Uzun yüze sahipseniz uzun yüzünüzü orantılı bir şekilde göstermeniz için size uygun kâhkülü seçmeniz gerekiyor. Yalnız diğer modellere nazaran uzun yüzlü kadınlar fazla kâhkül ile uğraşmasa da olur. Çünkü kâhkül modeli pek önemli değildir. Düz uzun kâhkülller, yanağı ikiye ayırarak farklı bir güzellik katmaktadır.

Elektriklenen saçlar

Elektriklenen ve kalın saçlarınız Yoğun ve elektriklenen saçlarınız için en iyi kesim tekniklerini keşfedin ve her zaman kalın saçlarınız için stilistinizden en iyi saç modellerini talep edin! Kalın ve uzun saçlar için en iyi modeller Saçlarınızın üst kısmını toplayıp alt kısmını açık bırakarak uzun ve kalın telli saçlarınıza güncel bir görünüm verin. Hem klasik bir görünüm, hiçbir zaman moda olmaktan çıkmıyor ama saçlarınızın bu trend için düz şekilde kesilmiş olmasına da dikkat etmelisiniz.

2019 bayan saç modelleri arasında en çok trend olan ve modelistlerin en çok kullandığı modelleri anlattık. Her bir saç modelini uygulamaya geçmeden önce kuaförünüz ile konuşmayı ihmal etmeyin. Yazımızda belirttiğimiz gibi bazı saçlar soluk, cansız olabilmekte ve her model ona uymamakta yada bazı saç modelleri aşırı bakım gerektirebilir – uzun saç modelleri özellikle – sizin zaman sıkıntınız varsa saçlarınıza zarar verebilirsiniz. Bütün bu durumlar için kuaförünüze danışmanız önemlidir.


Yorum yapın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir