Saç Modelleri

2016 yılının en trend 7 saç modeli

tarafından tarihinde yayınlandı.

Yeni yıla girmeye hazırlandığımız şu günlerde düşündüm ki, saçlarımızı da yeni bir yıla hazırlamalı ve yeni yılda değişimi yakalamalıyız. Bunun için sizlere, 2016 yılında trend halini alacağını tahmin ettiğim saç modelleri ile ilgili bir yazı derledim ve trend olacağını düşündüğüm 2016 saç modellerini bir araya getirdim.

Tahminlerimin nereden geldiğini soracak olursanız, tabi ki geçtiğimiz yıl en çok tercih edilen ve moda dünyasında en çok yer alan saç modellerinden ilham aldım. Yazımı inceledikten sonra ve görsellere de şöyle bir göz attıktan sonra eminim sizler de bana hak vereceksiniz.
dalgalı saç modelleri

2016 saç modelleri

Şimdi, gelin görelim neymiş bu 2016 saç modeli trendleri! ilk olarak dalgalı at kuyruğu modeli ile başlıyorum.
1.Dalgalı at kuyruğu modeli

Doğal görünmenin en şık yollarından biri dalgalı at kuyruğu saç modelidir. Üstelik yapımı çok kolay olan bir saç modelidir ve vaktinizi almaz.

At kuyruğu saç modeli, her kadın tarafından kullanılan bir saç modelidir. Özellikle zaman sorunu yaşadığımız anlarda elimiz hep at kuyruğu saç modeline gider. Ben de bunu bildiğim için sizlere hem doğal, hacimli görünüm yaratan hem zerafetinize zerafet katacak dalgalı at kuyruğu modeli ile ilgili bildiklerimi aktaracağım.

Dalgalı at kuyruğu modelini dağınık şekilde kullanabileceğiniz gibi sıkı bir toplama şekli ile derli toplu bir şekilde de kullanabilirsiniz. Ancak benim tercihim ve sizlere önerim; dalgalı at kuyruğu saç modelini dağınık tarzda toplayarak salaş bir görünüm elde etmeniz. Bu sayede gereksiz baş ağrıları yaşamaz ve saçım nasıl görünüyor derdinden de kurtulmuş olursunuz.

Gelin şimdi, sizin için seçtiğim dalgalı at kuyruğu modellerine bir göz atalım.
dalgalı at kuyruğu
dalgalı at kuyruğu saç modeli
2016 dalgalı at kuyruğu

2.Balerin topuzu modeli

2015 yılında şüphesiz en çok tercih edilen saç modellerinden biri, balerin topuzudur. Tercih edilme sebeplerinden ilki, yüzünüzü ortaya çıkaran, sade ama zarif bir saç modeli olmasıdır. Balerin topuzu her dönemde ve her yaşta kullanılabilecek bir saç modelidir. Bu sebeple, yıllardır kadınlar tarafından her özel günde ve günlük hayatta kullanılmıştır.

Balerin topuzunun 2016 yılında da bu popülerliğinden hiçbir şey kaybetmeyeceğini tahmin ederek ve hissederek bu bilgileri size aktarıyorum. Balerin topuzu saç modeli, çeşitli aksesuarlar ile kullanıldığında daha özel bir görünüm oluşturur ve böylelikle sadelikten sıyrılmış olursunuz. Evet gelin adaylarının en fazla tercih ettiği bu saç modeli çalışan kadınların da en büyük kurtarıcısıdır. Neden derseniz, öncelikle vakit kaybına sebep olmaz. İkinci bir özelliği de, saç temizliğine zaman ayıramadığınız dönemlerde sizin yardımınıza koşmasıdır.

Balerin topuz modeli, kakül ile çok hoş bir uyum sağlar. Kakül kullanıyorsanız hiç düşünmeden saçlarınızı balerin topuzu modeli ile şımartabilirsiniz.
balerin topuz saç modelleri
balerin topuz modeli
balerin topuz saç modeli
3.Islak görünümlü saç modelleri

Maskulen ve seksi görünmenin en sade yollarından biri ıslak görünümlü saç modelleridir. Verdiği sade şıklığın yanı sıra zaman kaybından sizi kurtarır ve olabildiğince zahmetsizdir.Islak görünümlü saç modelleri, bu avantajları sayesinde moda dünyasında fazlaca tercih edilen modellerdendir. Moda ikonları tarafından, modacılar tarafından birçok defilede modellerin saç şekilleri zahmetsizce ve çabuk yapılabilsin diye ıslak görünümlü saç modellerine başvurulur. Genellikle pixie modelinde kullanılan bu tarzı saçlarınızı geriye doğru taramak suretiyle uzun saçlarınızda da kullanabilirsiniz. Kısa saçlı kadınlar tarafından, yalnızca bir sprey veya jöle yardımıyla ortaya çıkarılabilecek bir saç modelidir. Ayrıca piyasadaki ıslak görünüm ve ıslak etki yaratan çeşitli yan ürünleri evde kendiniz uygulayarak ıslak görünümlü saçlara sahip olabilirsiniz.
ıslak saç modelleri
ıslak saç modeli
ıslak saç stili
4.Dağınık saç modelleri

Geçtiğimiz yılın favorilerinden biri de dağınık ve özensiz görünen saç modelleriydi. Dağınık saç şekillerinin modası asla geçmeyeceği gibi bence 2016’da da popülerliğini koruyacak ve birçok kadın tarafından her şekilde tercih edilecek.

Fazla düzenli ve derli toplu saç modelleri gördüğümüzde bize ne kadar seksi ve doğal gelir? İşte dağınık saç modelleri bizleri bu soru işaretlerinden kurtararak doğallığı yakalamamızı sağlar. Üstelik fazlasıyla seksi ve samimi görünen dağınık saçlar, herhangi bir şekillendirici sprey veya krem dışında hiçbir şey istemez. Dağınık saç modelleri özgürlüğünüzü tamamen yansıtabileceğiniz modellerdir ve sizi ne kadar havalı göstereceğini tahmin bile edemezsiniz. Bu sebeple denemeden geçmeyeceğiniz bir model olduğunu düşünüyorum ve her saç rengine ve her saç tipine uygunluğu da bunu kanıtlıyor.

Dağınık saç modelini kabartarak kullanabileceğiniz gibi, bir düzleştirici yardımıyla düzgün görünümlü bir dağınık model de elde edebilirsiniz. Bu tarz bir model için tek yapmanız gereken saçlarınızı yıkayıp kurutmak. Gerisi sizin maharetli ellerinize kalmış hanımlar! Şimdi gelin, benim sizler için seçtiğim dağınık saç modellerine bir göz atalım.
dağınık saç modeli
dağınık saç modelleri
dağınık saç stilleri
5.Retro dalgalar

Size kendinizi farklı ve çok özel hissettirecek bir saç modeli: Retro dalgalar. Üstelik bir düzleştirici, maşa ya da bir tarak sizin için yeterli olacaktır.

Retro dalgalar, son dönem moda dünyasında patlama yaşayan bir saç modelidir. Birçok hollywood ünlüsü tarafından kırmızı halıda boy gösteren retro dalgalar, bize eskinin güzelliğini en iyi gösteren modeldir. Özellikle kahve rengi saç modellerinde doğallığın özünü yakalayan retro dalgalar, kısa veya uzun fark etmeksizin her saç şekline uyum sağlar. Tercih edilme sebeplerinden en önemlisi de bu uyum sağlama özelliğidir. Kafanızda soru işaretleri olmadan her renk saç tipinde ve modelinde kullanabileceğiniz retro dalgalar, yüzünüzü ön plana çıkarması yönünden de tercih sebebidir.

Geriye atılan dalgalı saçlar, yüz çizgilerinizi ve güzelliğinizi ön plana çıkaracaktır. İçinizdeki pin-up kadını uyandırmak için elinize daha büyük bir şans geçemez ve bu şansı değerlendirmek şimdi sizin elinizde!

Şimdi gelin Hollywood yıldızları retro dalgaları ne şekillerde kullanıyor bir görelim.
retro saç modeli
retro dalgalı saç modeli
6.Gevşek örgüler

Düzgün görünümlü ve sıkı sıkıya bağlanmış örgülerin zamanı artık geride kaldı! Şimdi yeni trend gevşek örgüler. Hem de hiçbir zahmet vermeden muhteşem görünüme sahip olmanızı sağlamak çok kolay. Bunun için yalnızca dağınık bıraktığınız saçlarınızı istediğiniz herhangi bir örgü modeli ile süslemek yeterli.

Artık moda, daha dağınık ve salaş duran gevşek örgüler. Örneklerini fazlasıyla gördüğümüz bu saç modeli, podyumlarda da masumane görünümü yansıtmak için kullanılan saç modellerindendir. Evet gevşek ve dağınık örgüler sayesinde hem salaş hem şık görünmek sizin elinizde ve denediğinizde vazgeçemeyeceksiniz.

Gevşek örgülerinize hareket katmak isterseniz birkaç ufak aksesuar sizin için yeterli olacaktır. Her yerde ve her zamanda kullanabileceğiniz gevşek örgüler, saçlarınızı özgür bırakmanın en güzel yoludur. İster balık sırtı örgü ile ister aşağıdan dağınık bir örgü modeli ile sahip olabileceğiniz bu saç  modeline gelin bir de benim gözümden bakalım.
gevşek örgü saç modeli
gevşek örgü saç modelleri
7.Taç örgü modeli

Gelelim aksesuarsız şıklığı yakalamanın en güzel yoluna: Taç örgü saç modeli. Kadınsı yanınızı ortaya çıkarmanın yanı sıra, eskiyi hatırlatması açısından saçlarınızda vintage bir hava yaratır.

Taç örgü modeli verdiği doğal görünümle her daim popüler bir modeldir. Örgüyü kendi  saçımızda yapabilmek de ayrıca bir maharettir ve çözüm yine kendi ellerimizden çıkar. Yani kuaföre uğramadan, evde kendi kendimize yapabileceğimiz bir model olması en büyük avantajlardandır. Genellikle toplu saçlar ile birlikte kullanılan taç örgü saç modeli, 2016’da da popülerliğini koruyacağa benziyor.

Örgüler, kadınlar için vazgeçilmez bir modeldir ve farklı şekillerde,farklı tarzlarda kullanılmaya devam edecektir. Bu da taç örgü modelini asla modası geçmeyecek bir saç modeli haline getirmektedir.

Bakalım sizin için seçtiğim görseller içerisinden kendinize uygun bir taç örgü modeli bulabilecek misiniz?
örgü taç saç modelleri
örgü taç saç modeli


1 Yorum var

    Yorum yapın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir