Saç Modelleri

2016 İlkbahar – Yaz trend saç modelleri

tarafından tarihinde yayınlandı.

2015’i geride bıraktığımız şu günlerde en çok konuşulan konulardan biri yaz modası şüphesiz. Kışı bir geçiş mevsimi olarak tabir edersek yaza hazırlık şimdiden başladı bile. Kış mevsiminin zorluklarını ve beraberinde getirdiği sıkıntıları atlatır atlatmaz kendimize gerekli özeni gösterebilir ve değişim için ilk  adımı atabiliriz. Kadınlar için değişim saçlardan başladığına göre, bu konuyu dikkate almanızı öneriyorum. Unutmayın ki, doğru adrestesiniz!

2016 trend saç modelleri

Bugün sizlere, yakalayabileceğiniz bu değişimleri ve 2016 İlkbahar-Yaz mevsiminde bizi hangi saç modellerinin ve trendlerinin beklediğini anlatmaya çalışacağım.

2016 küt saç modeli

CESUR KESİMLER

Geçen 2015 senesinin popüler saç modasından biri farklı kesimlerdi. Bunun yanında uçuk renkler de saç modasında yerini aldı. Ama bu yıl bizleri çok daha cesur saç kesimleri ve saç modelleri bekliyor. Geçtiğimiz yılın modasının gelişerek devam edeceği 2016 yılında bizi karşılayacak bu cesur kesimler nelermiş, görelim.

Küt saç kesimi

Bildiğimiz küt saç modelinden farklı olarak 2016 yılında bizi bekleyen küt saç modeli daha cesur ve keskin hatlara sahip olacak. Şöyle ki katlı kesimler bir kenara bırakılacak ve yerini düz hatlı,net saç kesimlerine bırakacak. Bu model sizi de eskilere götürdü değil mi? 80’li yılların küt saç kesimi ile benzerlik bizi pek de şaşırtmayacak. Nitekim küt saç modelinin doğuşu 70’li,80’li yıllara dayanır ve asıl formunu o yıllarda kazanmıştır.

küt saç modelleri

Küt saç modeli rahatlığının ve verdiği ferahlığın yanı sıra bakım kolaylığı da sağlayan bir modeldir. Uzun saçlarınıza harcadığınız kadar zamanı küt saçlarınıza harcamanız gerekmez. Duş sonrası kuruttuğunuz saçlarınızı bir şekillendirici yardımıyla dağınık bırakmanız bile size ayrı bir güzellik katacaktır. Yapacağınız minik topuzlarla da farklı bir model yaratabilir ve fazlasıyla şirin görünebilirsiniz.

Küt saç modelinin aksesuarlarla olan ilişkisini de yabana atmayalım. Saç kısa olunca aksesuar kullanımı kaçınılmaz oluyor çünkü çok fazla model seçeneğimiz olmadığında, farklı görünmenin yollarından ilki aksesuarlardır. Bu aksesuar süslü bir taç olabilir, renkli firkete tokalar, eski adıyla kelebek tokalar, saç bantları ve yeni trend olan bandanalar olabilir.

Her kadının bir kere denemesi gereken küt saç kesimini daha iyi anlamak istiyorsanız sizin için seçtiğim görsellere göz atabilirsiniz.
küt saç
2016 küt saç modelleri
küt saç modeli
küt saç kesimleri

Pixie saç kesimi

Çok sevdiğimiz pixie modeli 2016 yazında da karşımıza çıkıyor. Pixie modeli hiçbir zaman modası geçmeyecek en cesur modellerden biri. Geçtiğimiz yıl en popüler yılını yaşayan pixie saç modeli bu sene de bizleri etkisi altına alacak.

Rahatlığı ve seksi duruşuyla görenleri büyüleyen bu saç modelini kesinlikle denemenizi öneririm. Fazla model seçeneği olmasa da sade şıklık isteyenler için en iyi modellerden biridir.

Birçok insan bu modelin erkeksi göründüğünü ve bir kadına yakışmadığını savunur. Eminim bunu okuyorsanız siz de benim gibi bu söyleme karşı çıkanlardansınız. Çünkü pixie saç modeli erkeksi görünmenin aksine bir kadını ekstra feminen gösteren ve yüz hatlarını,güzelliğini ortaya çıkaran bir modeldir.

Aşağıdaki sizin için seçtiğim pixie saç modellerini incelerseniz daha iyi bir seçim yapabilir ve bu modeli gözünüzde canlandırabilirsiniz.
pixie saç
2016 pixie saç kesimi
pixie saç modeli
pixie saç modelleri
pixie saç kesimleri
2016 pixie saç kesimleri
2016

Kaküllü bob saç kesimi

Kakül deyince akan sular duruyor! Kakül, kadınlara en çok yakışan ve sıradanlığı tamamen silip atan modellerden bir tanesi. Bu kesimi bir de bob modeli ile deneyin, farkı göreceksiniz.

Kısa saç modelleri, son üç yıldır altın çağını yaşıyor ve biz de bu kısa saç furyasına katılanlardanız. Bob saç modeli de 2015 senesinin en popüler modellerinden biri oldu ve kırmızı halıda örneklerini fazlasıyla gördük. Şimdi gelelim, bob saç modelini 2016 İlkbahar-Yazında nasıl kullanabiliriz? sorusunun cevabına. Konu başlığından anlaşılacağı üzere bob saç kesimi de cesur kesimlerden biri ve birçok farklı kesim seçeneği var. Benim sizlere önerim, bob saç modelini keskin hatlar ile kullanmanız ve asimetrik,katlı kesimler kullanmamanız. Makas kesim adı verilen düz kesim modeli bob kesimiyle çok hoş duracaktır. Bunun dışında katlı kesim severler için önerim de, kaküllü bob saç kesimini daha net ve belirgin katlarla kullanmaları. Diğer kesim modelleri hakkında merak ettikleriniz varsa kısa saç modelleri kategorimizi inceleyebilirsiniz.

Aşağıda sizin için seçtiğim kaküllü bob saç kesimi ile ilgili görsellere göz atabilirsiniz.
kaküllü bob saç
kaküllü bob saç kesimi
kaküllü bob saç kesim örnekleri
kaküllü bob saç modeli
kaküllü bob saç modelleri

SUDAN ÇIKMIŞ SAÇLAR

Daha önce ıslak görünümlü saçlarla alakalı bir konuyu sizlerle paylaşmıştım. Moda dünyasının kullanmaktan vazgeçemediği bu sofistike model bu sene de etrafımızı saracak. Özellikle su ile haşır neşir olacağımız yaz mevsiminde en popüler günlerini yaşayacak olan bu model her saç kesiminde kendini gösterecek.

Peki saçlarınıza bu ıslak görünümü nasıl verebilirsiniz? İlk olarak ıslak görünüm veren su bazlı jöleler tercihiniz olabilir, jöle kullanma taraftarı değilseniz saç tipinize uygun saç köpüklerinden birini de kullanabilirsiniz. Üstelik bu saç köpükleri saçınıza istediğiniz şekli vereceği gibi hoş koku da verir. Islak görünüm için kullanacağınız diğer bir yöntem de durulanmayan saç şekillendiricileri. Bu şekillendiricileri saç tipinize uygun olarak piyasada rahatlıkla bulabilirsiniz.

Bu cesur ve feminen modelin sizlere yakışacağını düşünüyorsanız aşağıdaki resimlere bir göz atın derim!
ıslak saç modelleri
2016 ıslak saç trendi
ıslak saç stilleri
ıslak saç modeli
2016 ıslak saç modelleri
podyumdan ıslak saç modeli

Natürel – Doğal Saç modelleri

Doğal saç renkleri ve doğal saç modelleri bu senenin vazgeçilmezlerinden olacak. Gerçeğe ve doğala olan yakınlaşma moda dünyasında kendini çoktan göstermeye başladı bile. Saç kesiminizi doğala çevireceğiniz gibi saç renginizi de bu şekilde kullanmanız gerekecek.

Peki natürel saç ne demek? Natürel saç, kuaförden çıkmış yapay ve gösterişli saçların aksine tamamen kendi haline bırakılmış, gerçek saç demek. 2016 İlkbahar-Yaz sezonunda karşımıza, neredeyse hiç dokunulmamış, kendi haline bırakılmış,salaş saç modelleri çıkacak.

Doğal saç renkleri ile tamamlayacağınız bu görünümü bu yıl defilelerde de sık sık göreceksiniz. Küllü kumrallar, koyu kahveler, sadece parıltı ve ışıltı verilmiş doğal renkler bu senenin vazgeçilmezlerinden olacak.

Doğal bir kadının saçı da doğal olmalı diyerek, natürel güzelliğinizi bu yıl tamamen ortaya çıkarmanızı öneriyorum.

Aşağıda doğal saç modelleri ile ilgili görselleri bulabilirsiniz.
Doğal saç modeli
2016 Doğal saç modelleri
Doğal saç stilleri
Doğal saç rengi
Doğal saç modeli ve rengi
2016 Doğal saç renkleri
MASKÜLEN SAÇLAR

Doğala en yakın, özensiz saçlar podyumlarda yerini aldı. Sıra gündelik hayata geçireceğimiz maskülen modellerde. Maşa ya da düzleştirici kullanmaksızın elde edilen saç modelleri 2016 yılının gözdesi olacağa benziyor.

İri dalgalı, kadınsı, havalı modellerin yerini bu yıl erkeksi, maskulen saç modelleri alacak. Islak görünümlü saçlar, kısa kesilmiş, salaş görünen saçlar, dağınık bırakılan, dağınık toplanan saçlar bu sıralamanın başında geliyor. Doğal görünümlü küçük topuzlar, sade örgüler, şekillendiriciler ile yapıştırılmış saçlar hepimizin sevgilisi olacak!

Şimdi benim görsellerimle maskulen saç modellerine biraz göz atalım.
maskulen saç
maskulen saç kesimleri
maskulen saç kesimi
maskulen saç modeli
maskulen saç modelleri

SADE ÖRGÜLER

Doğallık deyince aklımıza ilk gelen modellerden olan örgü saç modeli bu sene de hepimizi etkisi altına alacak. Kadınsı ve masumane bir hava yakalamak istiyorsanız tercih etmeniz gereken modellerden biri. Sıkı sıkıya yapılmış, kuaför çıkışlı örgü modellerinin yerini romantik ve dağınık örgüler alacak.

Taranmamış gibi ama düzenli görünen, yanlardan bırakılmış uzun dağınık saçlar ile yapacağınız şık bir örgü modeli çok doğal ve sade görünecektir. Balıksırtı modelinden çok, alttan yapılan dağınık örgüler bu sadeliği ortaya çıkarmanızı sağlayacaktır.

Aşağıdaki sade örgü modelleri ve dağınık örgü modelleri resimlerini inceleyerek daha fazla fikir sahibi olabilirsiniz.
dağınık örgü saç
örgülü saç modelleri
dağınık örgü saç modeli
örgülü dağınık saç modeli
2016 örgü modelleri
2016 örgü saç modelleri

DAĞINIK TOPUZLAR

Sitedeki bir yazar arkadaşımın fazlasıyla beğendiği ve her fırsatta dile getirdiği bu modeli, öncelikle onu yad ederek anlatmaya başlıyorum. Dağınık topuz saç modeli asla modası geçmeyecek saç modellerinden biri. Benim de sık sık kullandığım ve çok pratik bulduğum bu model tüm kadınların tercih ettiği bir modeldir. Birçok çeşidi olan topuz modelinin popülerliği 2016 İlkbahar-Yaz sezonunda da devam edecek gibi görünüyor. Podyumlarda sık sık kullanılan topuz modelleri, özellikle Avrupa modasının vazgeçilmezlerindendir. Fransız kadınlarının doğal ve natürel güzelliğini topuz modelleri ile tamamladığını hepimiz az çok biliriz. Türkiye’de de bu akım dağınık topuz saç modelleri ile kendini göstermeye devam edecek. İster uzun ister kısa saçlara sahip olun, dağınık topuzlar her şekilde kurtarıcınız olacaktır. Gözlerinizi ve yüz hatlarınızı ortaya çıkaran en güzel modellerden de biridir aynı zamanda.

Topuz modelleri hakkında merak ettiğiniz ne varsa topuz modelleri kategorimizde bulabilirsiniz.

Şimdi, sizin için en iyilerini seçtiğim dağınık topuz saç modellerine bir göz gezdirelim.
dağınık topuz
2016 dağınık topuz
dağınık topuz modelleri
dağınık topuz saç şekilleri
dağınık topuz saç stilleri
dağınık topuz fikirleri
dağınık topuz saç trendleri


Yorum yapın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir